L'administrador d'infrastructures Adif va anunciar, ahir, l'adjudicació d'un contracte de serveis per la redacció de projectes de millora de l'accessibilitat en deu estacions de tren de Girona, valorat en 120.879 euros. Més concretament, va informar l'empresa pública, es dissenyaran passos inferiors adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i s'allargaran fins als 200 metres les andanes de les estacions de Fornells de la Selva, Celrà, Camallera, Sant Miquel de Fluvià, Vilamalla i Colera.

D'altra banda, a les de Riudellots de la Selva, Bordils-Juià, Sant Jordi Desvalls i Vilajuïga s'hi obriran passos inferiors adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. «El contracte -precisava Adif en un comunicat- permetrà definir les solucions tècniques per a cada actuació»; i les millores, afegia l'administrador, s'impulsen amb l'objectiu de «garantir la plena accessibilitat» a les estacions i entrades i sortides «més còmodes per als diversos tipus de trens que hi fan parada».

En aquesta línia, Adif assenyala que els projectes de perllongament d'andanes incorporaran nous sistemes d'il·luminació, millores en el drenatge i el sanejament de les plataformes, reposició de paviments i construcció de rampes, entre d'altres actuacions. El contracte l'ha guanyat Fhecor Ingenieros, que té 13 mesos per fer els projectes.

Accident simptomàtic a Celrà

Accident simptomàtic a CelràLa tardor de 2015, una dona de 66 anys i un nadó van caure a les vies quan es disposaven a baixar d'un tren de Rodalia aturat a l'estació de Celrà. L'accident va posar de manifest el mal estat de l'andana, que en alguns trams quedava molt per sota del nivell del tren. L'alcalde, Dani Cornellà, va criticar durament Adif, a qui va acusar de tenir l'estació «abandonada».