Pere Cabarrocas, el vetarà alcalde de Quart i històric socialista, membre de l'Ajuntament durant els últims 34 anys (26 com a alcalde i vuit a l'oposició) va presentar ahir la seva renúncia com a batlle en virtut del pacte assolit amb els socis de govern després de les eleccions del 2015. Cabarrocas va guanyar els comicis amb Independents per Quart-PSC-Candidatura de Progrés (IPQ-PSC-CP) i es va aliar amb Quart Actiu-Activisme Municipal (QA-ACM).

L'acord del pacte preveia que els dos primers anys els lideraria Cabarrocas i els dos últims (a partir del 15 de juny) el primer tinent d'alcalde i regidor d'Educació, Culura i Festes, Carles Gutiérrez (QA-AM). Ahir, en el transcurs del ple, Cabarrocas va presentar la renúncia com a alcalde i, des d'avui, el batlle accidental és Gutiérrez. El relleu a l'alcaldia es visualitzarà en un ple extraordinari el 15 de juny on els regidors (entre ells Cabarrocas), votaran Gutiérrez com a alcalde. El 19 de juny, Cabarrocas presentarà la renúncia com a regidor i el dia 22 es donarà compte al ple. Entremig, renunciarà també com a conseller comarcal. La número 5 de les llistes, Rosa Rosell, serà la nova regidora, que podrà entrar a principis de juliol.

Ahir, Cabarrocas es va mostrar orgullós dels 34 anys al servei del poble i ara dedicarà el temps a la família i als amics, va dir, tot i que col·laborarà amb el grup i el poble «en tot el que necessitin». El PSC, en un missatge a Twitter, va assegurar que Cabarrocas «ha estat un alcalde exemplar per Quart. Exemple d'honestedat, responsabilitat i servei a la ciutadania».