Els responsables de la iniciativa ciutadana en suport de l'acollida de persones refugiades 'Casa nostra, casa vostra' destinaran els beneficis de la campanya #volemacollir, 211.562 euros, a projectes d'entitats que treballin amb la migració i el refugi. Per fer-ho, han obert una convocatòria de premis adreçada a organitzacions socials, que tenen temps de presentar el seu projecte fins al 18 de juny.

Aquests més de 200.000 euros surten de les aportacions aconseguides a través d'un ampli ventall d´activitats solidàries, que també es van realitzar a les comarques gironines i van mobilitzar nombrosos col·lectius del territori. Una de les accions més significatives va ser la recollida de signatures en favor d´un manifest que exigia polítiques d´acollida reals als governs, espanyol i europeu.

De fet, els diners que doten els premis són els que han quedat després de cobrir totes les despeses de la campanya, que va tancar-se el 18 de febrer amb una manifestació multitudinària a Barcelona. Des de Lloret de Mar, Girona, Olot i la Bisbal d'Empordà, aquell dissabte van sortir set autobusos amb gironins; una representació que es va afegir als ciutadans que es van desplaçar a la ciutat amb tren o per altres mitjans.

El propòsit de 'Casa nostra, casa vostra' -tal com informen al seu web- és que els diners que es van reunir durant la campanya reverteixin en la millora dels drets de les persones refugiades i migrants. Perquè això sigui possible consideren que el més efectiu és subvencionar les organitzacions que ja hi treballen, arreu del territori, i que tinguin «projectes de futur».

Les bases de la convocatòria concreten que hi poden aspirar entitats sense ànim de lucre amb seu a Catalunya i que tinguin, almenys, un any d'antiguitat.

Pel que fa al projecte pel qual demanen l'ajut econòmic, que pot arribar a finançar el 75% del cost total, cal que impulsi projectes de futur concrets. I respecte el seu àmbit d'actuació, s'han d´emmarcar en l'acció internacional, l'acollida i la sensibilització.

Segons en què se centrin, 'Casa nostra, casa vostra' especifica que les aportacions poden anar entre un màxim de 30.000 euros si es tracta d'acció internacional o 20.000 si encaixa amb els altres paràmetres. A l'hora d'adjudicar els premis, es tindrà en compte el valor transformador del projecte i, també, la solvència, l'experiència i la transparència de l'entitat que el demani.