Els Bombers van trobar ahir a la tarda el cos sense vida d'una veïna de 76 anys de Llagostera que va desaparèixer dijous. L'helicòpter que buscava la dona va localitzar el cadàver, que no presentava signes de violència, a una zona de camps fora del nucli urbà. Ara es practicarà l'autòpsia per determinar les causes de la mort. La dona, Anny Henry Marquès, era la vídua de l'artista gironí Enric Marquès i se la va veure per última vegada dijous al migdia a la zona on es fa el mercat setmanal de Llagostera. El mateix dijous al vespre es va activar el dispositiu de recerca i ahir, unes 24 hores després que hagués desaparegut, es va localitzar el seu cadàver.

L'alerta de la desaparició va ser dijous al migdia. En aquell moment es va trobar a faltar per primer cop la veïna de Llagostera. A la dona se l'havia vist poca estona abans rondant pel mercat setmanal del municipi, que s'organitza al passeig Pompeu Fabra (entre el carrer Concepció i el carrer Nou). Tot i això, els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat no van rebre fins dijous al vespre l'avís de la desaparició. Va ser llavors quan van posar en marxa el dispositiu de recerca, amb la participació també de la Policia Local de Llagostera i de voluntaris.

A 500 metres

Els equips d'emergències van estar treballant en la recerca fins ahir al voltant de les dues de la tarda, quan l'helicòpter dels Bombers va localitzar el cos de la dona a un camp situat a uns 500 metres del nucli urbà de Llagostera. En concret, el cadàver es va trobar a una zona ubicada entre Can Cateua i el bosc del cementiri municipal. Els Mossos van fer les comprovacions pertinents amb l'objectiu de poder establir la identitat del cos, que no tenia signes de violència. Poc després ja van poder confirmar que es tractava d'Anny Henry Marquès.

La dona vivia sola a Llagostera, on estava assistida pels serveis socials i per un cuidador. Tenia problemes asmàtics i per això utilitzava l'inhalador Ventolin. Ara la investigació policial està pendent de l'autòpsia, que haurà d'aclarir les causes de la mort.