La Guàrdia Civil ha subhastat l´arsenal de 261 Guàrdia Civil armes De totes les peces, un 10% han acabat adjudicades. Es tracta de 25 armes, tres d´elles curtes i la resta llargues, majoritàriament escopetes.

Ahir al matí es va fer la subhasta a plec tancat. El sistema de pagament per sobre tancat obliga els compradors a posar en un sobre el preu que estan disposats a pagar juntament amb el comprovant que han pagat a Hisenda el 25 per cent del preu que posin a l´arma.

Fins a 36 persones van fer la seva proposta i van posar preu a aquelles peces de l´arsenal que volien obtenir. Després, es van obrir les propostes i finalment, 25 es van adjudicar.

Quant als preus de venda, cal destacar que l´arma més cara va ser un rifle valorat en 525 euros i en canvi, la peça més econòmica va ser una escopeta, per 40 euros.

L´arsenal està format per 261 armes, consta de 208 escopetes, 16 pistoles, 21 carrabines, cinc rifles, 10 revòlvers i un fusell anestèsic.

Eduardo Santamir, un dels membres d´Intervenció d´armes i explosius de la Comandància de Girona, assegura que les 236 armes restants que no han aconseguit acabar en mans de cap dels assistents a la subhasta, acabaran destruïdes.

Tot i això, encara les retindran uns dies per tal que si algun dels seus propietaris decidís tornar a recuperar l´arma que havia dipositat a la Guàrdia Civil perquè fos subhastada.

Cal recordar que les armes arriben a mans del cos policial després que en la seva majoria els seus propietaris hagin entregat l´arma després que els ha caducat la llicència d´armes i que després de dipositar-les als policies i passat un any no les han tornat a reclamar. També hi ha alguna peça que prové de gent que es vol desprendre de l´arma. Enguany no n´hi ha hagut cap procedent d´un afer judicial.