Els dos ciclistes holandesos que s'havien proposat recórrer en bicicleta els més de 2.000 quilòmetres que separen els Països Baixos de l'Escala per recaptar fons per a la investigació contra el càncer han arribat finalment a destí. En total, els impulsors de la iniciativa solidària Top Hersen Kanker Nu (Atura el càncer cerebral ara, en neerlandès) a favor de la recerca contra els tumors cerebrals han sumat a les cames 2.110 quilòmetres i 104 hores sobre la bicicleta en dinou dies per arribar dissabte passat al càmping Illa Mateua, a Cala Montgó.

En el seu trajecte, Dick Wingelaar i Gerard Bisschop, han recaptat gràcies a donatius de particulars i empreses uns 54.000 euros, que destinaran a la recerca oncològica que duen a terme a la universitat d'Utrecht els doctors Tom Snijders i Filip de Vos.

«Estan cansats però contents, ha estat un viatge molt bonic i han conegut gent molt maca durant el trajecte», ha explicat un membre de la família, que esperava els ciclistes al camping de l'Escala aquest cap de setmana.

Com ja va explicar Diari de Girona, aquesta ruta, que va començar a finals de maig i a la qual a partir de Lió es va incorporar un tercer ciclista, ha servit d'homenatge també a l'Emiel Bisschop, fill d'un dels ciclistes que va morir a causa d'aquesta malaltia i a qui li encantava passar les vacances a cala Montgó, on estiuejava des de finals dels anys 80 amb la seva família.

L'Emiel va morir el juliol passat amb 39 anys, després de cinc anys combatent un tumor cerebral.