El quatre d'abril passat la Junta de Govern local de l'Ajuntament de Celrà va aprovar el plec de clàusules administratives i de prescripcions tècniques per l'adquisició d'una màquina de neteja viària. Un cop aprovat i publicat, es va obrir el procediment obert per adjudicar el contracte de subministrament.

El pressupost base de licitació va ser de 115.500 euros (IVA exclòs) i també es valoraven millores com els mesos de garantia addicionals, els mesos amb disponibilitat d'una màquina de substitució i la reducció del cost de manteniment, va informar ahir el consistori. El contracte es va ajudicar a Dulecentre SA, per un import final de 109.250 euros (IVA exclòs), quantitat que representa redució d'un 5,4% del preu inicial.

L'àrea de serveis municipals de l'Ajuntament de Celrà va decidir obrir aquest procediment per substituir la màquina actual de neteja viària, que «ja ha superat amb escreix la seva vida útil i el manteniment dels darrers anys ha incrementat moltíssim per les constants averies», va explicar l'alcalde, Dani Cornellà. Ara, s'ha optat per la compra d'una màquina «manejable, fàcil de conduir i d'utilitzar i amb la potencia suficient per recollir el que podem trobar a la via pública», amb un sistema de raspalls que garanteix l'accés a tots els racons i desnivells de la via pública.

«Era del tot necessari substituir la màquina actual doncs no podíem garantir una neteja constant; amb aquesta nova màquina podrem treballar més i millor», va afegir Cornellà.