La Creu Roja ha començat avui el servei de vigilància, prevenció i salvament a les platges gironines.

Durant aquesta temporada d’estiu, la Creu Roja a Girona desenvolupa el servei en 17 platges de cinc municipis del litoral gironí. Concretament als de Castelló d’Empúries, L’Escala, Begur, Palafrugell, i Sant Feliu de Guíxols. Per densenvolupar la feina, compta amb un equip de 49 socorristes.

L'entitat recorda a la ciutadania que segueixi les recomanacions dels socorristes, com banyar-se en les zones habilitades i mai amb bandera vermella o no tirar-se del cap en llocs de fons desconegut.

5.610 avisos preventius

La prevenció per Creu Roja és prioritària i destaca en un comunicat, que durant l’estiu passat els socorristes de la Creu Roja van fer 5.610 avisos preventius per evitar conductes de risc, així com evitar els accidents propis d'aquest període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins tant a banyistes com a embarcacions.

A més del servei de vigilància, la Creu Roja seguirà oferint el servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat -compta amb nou cadires adaptades-, que els permeten ajudar a afrontar les diferents capacitats funcionals de les persones i facilitar-los l’accés i el desenvolupament en l’exercici de les seves activitats estivals, així com la distribució de polseres identificatives per a menors per facilitar la seva localització en cas de pèrdua.

Creu Roja dóna un seguit de consells per si es va a la platja com ara, que en cas d’accident, si hi ha servei de vigilància i salvament a la zona, cal demanar ajuda al lloc de socors més proper. Si no hi ha servei de vigilància i salvament i, segons la gravetat de la situació, truca al telèfon d'emergències 112. Si la situació no és greu, cal anar al centre de salut més proper.