Dues negligències van provocar els focs de Vallcanera a Sils i Girona

Els Agents Rurals consideren que l'ús d'una radial hauria iniciat l'incendi de la Selva i l'home que la manipulada va patir cremades a la cara i les mans · Investiguen també si una burilla o una activitat de caça va originar el foc de Font de la Pólvora

19.06.2017 | 07:05
Els Bombers treballant en l´incendi de Vallcanera aquest dimecres a la tarda.

L'acció humana es troba darrere dels incendis que van afectar aquest dimecres la zona de Vallcanera a Sils i el de Girona, a la Font de la Pólvora. Els Agents Rurals estan investigant ambdós casos però han trobat evidències que això ho demostren.

En l'incendi de Vallcanera està clara la causa, segons fonts del cos, i seria la manipulació d'una radial en una finca de Vallcanera. Aquest incendi va acabar afectant dimecres a la tarda fins a cinc hectàrees de bosc de Vallcanera, a prop de la granja escola de Can Masó.

Un home estava manipulant la màquina per tallar ferro i les espurnes van originar l'incendi. Els Agents Rurals estan instruint les diligències i es podria considerar accidental. Tot i això, a mesura que avanci la investigació com ahir hi havia un alt risc d'incendi a la zona, l'home podria acabar imputat per haver provocat l'incendi.

Aquest individu que manipulava la radial va patir les conseqüències de les flames en la seva pròpia pell perquè va cremar-se mans i cara. L'home va intentar apagar el foc i va acabar hospitalitzat per les cremades.

Es dona el cas que aquest home és conegut tant pels Agents Rurals, l'Ajuntament de Sils com pels Mossos d'Esquadra. El motiu: aquest mes de gener passat va ser detingut. Es tracta d'un criador de gossos que va escriure amenaces de mort al mur de Facebook de l'Associació Professional dels Agents Rurals de Catalunya. Va escriure al mur de l'entitat dos comentaris en resposta a la publicació de l'assassinat dels dos agents rurals a Aspa. I va arribar a assegurar que, tot i sentir-ho, «veient com actuen jo mateix no descarto carregar-me'n uns quants... Són uns fills de puta.. Que sí... Que hi ha fills de puta que seran bona gent, però que sigui en una altra vida».

Per a l'Ajuntament de Sils és conegut, diu l'alcalde, Martí Nogué per les instal·lacions on té els gossos a Sils. El batlle assegura que se li va demanar clausurar les instal·lacions pel malestar amb el qual té els animals. I afegeix que ara ha reobert tot i no tenir llicència i reclama a la Generalitat que es faci alguna cosa i afirma que «no pot ser que se'n rigui de tothom». Els cans que tenia anteriorment a les instal·lacions van ser-li comissats en més d'una ocasió. Ara ha tornat a posar-n'hi i això segons el batlle no és legal. Aquest dimecres alguns dels animals van sortir de les instal·lacions i podrien haver-se cremat. Fonts dels Agents Rurals asseguren que estan investigant la situació dels cans i d'aquesta explotació.

L'incendi de Vallcanera i el de Girona ciutat, a la Font de la Pólvora van declarar-se un dia abans que comencés la campanya forestal, que va iniciar-se ahir.

A l'incendi de la ciutat de Girona, els Agents Rurals també hi veuen l'activitat humana al darrere. Estan encara investigant el succés d'aquest foc de matolls que va obligar a tallar la variant de Girona. D'entrada s'apunta que hi hauria l'activitat de caça i una burilla com a principals elements que haurien originat les flames. Un foc que es va poder veure de molts punts de la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema