Mínimes per sobre dels vint graus a la majoria de poblacions gironines

?La temperatura màxima més alta va correspondre ahir a la ciutat de Girona, però Roses va tenir un mínima de 25,3 graus ?Únicament les poblacions gironines d'alta muntanya van baixar dels 15 graus durant el tram més fred de la matinada

17.06.2017 | 01:24

Temperatures màximes per sobre dels trenta graus, ahir en la majoria de poblacions gironines, excepció feta de les de més alta muntanya. La marca més elevada va correspondre a la ciutat de Girona, que va superar els 36 graus (veure gràfic adjunt). Tanmateix, la sensació de canícula, més que de les temperatures màximes, va provenir de les mínimes, molt sovint per sobre dels 20 graus. Això significa que de nit, en el més fred de la matinada, els termòmetres no baixaven d'aquests 20 graus. No és gens fàcil agafar el son, amb aquestes temperatures. Si durant el dia, pels carrers de les poblacions gironines, s'observava els vianants buscant les voreres d'ombra, de nit no era difícil imaginar-los donant voltes a sobre del llit i obrint totes les finestres de la casa amb l'esperança de crear un minim corrent d'aire. I no sembla que les coses hagin de canviar avui: Meteocat anunciava ahir que el sol dominaria a Catalunya durant tot el dia i que les temperatures continarien igual d'altes.

Per la seva banda, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per avui temperatures significativament altes en bona part de l'interior de la península. La primera onada de calor de l'any, que des del dijous afecta gairebé tot Espanya, aconseguirà avui el seu punt àlgid amb valors que oscil·laran, al llarg del dia, entre 39 i 41 graus en 23 províncies del sud, centre i oest peninsular. Per tant, la sufocant calor es notarà encara més en gairebé tot el país, va avançar ahir Ana Casals, portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), qui va pronosticar que no serà fins a dilluns que ve quan les temperatures comencin a remetre «molt lleugerament» i donin un petit respir.

Ahir, l'Aemet mantenia en alerta taronja o groga a trenta-quatre províncies de nou comunitats, per temperatures que en punts de l'interior i sud-oest peninsular van arribar fins als 40/42 graus.


Els ventiladors, a l'alça

Les altes temperatures han avançat les vendes de ventiladors i aparells d'aire condicionat, a nivells molt superiors a les d'exercicis anteriors. El secretari general de l'Associació Espanyola de Fabricants de Petits Electrodomèstics (FAPE), Jesús Sevil, va assegurar que les vendes d'aparells de refrigeració han augmentat «espectacularment» i que «probablement a hores d'ara ja s'han duplicat» les de l'any passat. Sevil va explicar que les primeres unitats es van començar a vendre al maig i que ara els canals de distribució estan per la segona reposició.

Les vendes es concentren en aparells que es poden instal·lar al moment, com els aires condicionats de tipus «pingüí» i els ventiladors tradicionals.

Als centres d'El Corte Inglés, les vendes de ventiladors van augmentar ahir un 1.191% respecte al mateix dia de 2016 i les d'aparells d'aire condicionat, un 80 %. Les vendes d'articles de climatització a través del servei Clic&Express de lliurament ràpid d'El Corte Inglés han augmentat un 855 % aquesta setmana respecte a la mateixa de l'any passat.

Amazon també confirmava ahir l'increment de les vendes de ventiladors i aparells d'aire condicionat, que s'han triplicat aquesta setmana respecte a les tres últimes i han augmentat un 241 % en relació a les mateixes dates de l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Denuncien una infestació de paneroles a l´antiga subdelegació de l´Estat

Denuncien una infestació de paneroles a l´antiga subdelegació de l´Estat

El sindicat CSIF presenta una denúncia a Inspecció de Treball i un escrit per tal que els...

Un corriment de terres a Vilademuls, nou contratemps per desdoblar l´N-II

Un corriment de terres a Vilademuls, nou contratemps per desdoblar l´N-II

Un corriment de terres al tram de desdoblament de la carretera N-II al seu pas pel municipi de...

Les taxes aeroportuàries frenen l´impuls de Girona com a quarta pista del Prat

Les taxes aeroportuàries frenen l´impuls de Girona com a quarta pista del Prat

L'estudi encarregat per l'Ajuntament gironí conclou que volar a Vilobí d'Onyar només és un 47 per...

L´Ajuntament de Llagostera comença a gestionar un habitatge d´emergència social

L´Ajuntament de Llagostera comença a gestionar un habitatge d´emergència social

L'Ajuntament de Llagostera i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya han signat un conveni...

Treballadors de la UCI Pediàtrica del Trueta alerten que encara és insuficient

Treballadors de la UCI Pediàtrica del Trueta alerten que encara és insuficient

?El personal denuncia que falten llits per evitar trasllats a Barcelona, monitors i més material

Enllaços recomanats: Premis cinema