Olot comença un cicle d'activitats per difondre el respecte a les religions

?És una de les ciutats catalanes que té més diversitat religiosa ? Les comunitats religioses han programat activitats als centres de culte

17.06.2017 | 01:24
Eduard Bech, Josep Berga i Jordi Puig.

Olot comença avui un programa d'accions destinades a fomentar el coneixement i el respecte de les religions. La primera activitat és l'exposició Creences i Religions. Llibertat, diversitat i conflicte que inauguren avui a les 19 hores, al Museu dels Sants d'Olot i romandrà oberta fins al 28 de gener. Això no obstant, el programa conté 12 activitats més organitzades pel Consorci de Benestar Social i l'Institut de Cultura d'Olot.

A la presentació, el tinent d'alcalde, Josep Berga (PDeCAT) va explicar que la voluntat de l'Ajuntament és treballar els temes de diversitats, de drets civils i de no discriminació. En aquest sentit va dir que «som una societat formada per persones diferent, però això no vol dir que no es pugui viure amb normalitat sobre la base de respectar els drets i els deures dels altres».

El comissari de l'exposició, Jordi Puig, va explicar que la mostra vol fer reflexionar el visitant sobre les seves pròpies creences. Per aconseguir-ho han fet una mostra estructurada en 3 àmbits: els silencis, les paraules i els crits.

L'àmbit dels silencis està dedicat a les creences creades per cadascú o rebudes per altres persones. L'apartat dedicat a les paraules tracta el sentit últim de l'existència. L'àmbit dels crits reflexiona sobre els conflictes originats al voltant de les religions, però també sobre l'acció social que promouen moltes confessions.

Entre la 12 d'activitats, la propera programada pel divendres 8 de juliol de 16 a 23 hores és una ruta d'activitats als centres de culte de les diferents comunitats religioses d'Olot.

La nit de les religions

Amb el nom de la nit de les religions, l'acció presenta als visitants els centres de culte com a llocs de reunió que van més enllà del fet de resar. Per exemple, en el temple de la comunitat Sikh, els participants podran gaudir d'una mostra de cuina vegetariana. La comunitat islàmica Al Rhama ensenyarà a preparar te. Els Testimonis de Jehovà faran una xerrada col·loqui sobre la persecució que van patir en la Segona Guerra Mundial per part dels nazis. Les comunitats Evangèlica Beraca projectarà el film Luter i l'església Evangèlica IECA farà un concert de gospel.

En la resta de la programació hi ha visites guiades, xerrades, taules rodones, cinema i activitats educatives als instituts.

El dinamitzador del grup de diàleg interreligiós i comissari de l'exposició, Jordi Puig, va definir Olot com una de les ciutats amb més diversitat religiosa de Catalunya.

Hi ha les comunitats cristianes, la islàmica, la sikh, nuclis budistes, la comunitat Falun Dafa, Testimonis de Jehova i d'altres. Les comunitats formen part del Grup de Diàleg Interreligiós d'Olot impulsat fa 8 anys pel Consorci de Benestar Social de la Garrotxa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema