Posaran aire condicionat als barracons més antics

Ensenyament diu que es reservarà una partida extraodinària per col·locar-los a partir del mes de setembre

17.06.2017 | 01:24

El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Josep Polanco, ha anunciat que la Generalitat reservarà una partida -d'una quantitat encara per especificar- per a instal·lar bombes de fred i calor als barracons més antics de la demaració. L'objectiu és poder començar a col·locar els aparells de cara al mes de setembre.

Polanco entén les queixes que ha rebut per part d'algunes escoles davant les altes temperatures que estan patint els infants aquests dies, ja que en alguns casos se superen -de molt- els 30 graus a dins de les aules prefabricades.Per això, ha anunciat que destinaran una partida pressupostària extraordinària per instal·lar aire condicionat als barracons, tot prioritzant els més antics -per exemple, els que ronden els deu anys d'antiguitat-. Segons Polanco, els mòduls prefabricats més nous tenen millors condicions, ja que estan fets amb materials diferents i en alguns casos hi ha aire condicionat. El problema, diu, es troba en els barracons més antics, on les temperatures que han de suportar els estudiants són més extremes.


Queixes a Quart

Precisament, l'escola 9d4t de Quart també s'ha sumat a les queixes per les altes temperatures que, segons indiquen, pateixen els seus alumnes a les classes. Segons indica l'Associació de Famílies, ells mateixos han pagat la instal·lació de ventiladors a les aules, però alerten que amb aquesta mesura no n'hi ha prou. També recorden que el passat mes de desembre ja van manifestar la necessitat d'abordar aquesta qüestió i lamenten que, malgrat haver obtingut el compromís d'instal·lar aire condicionat en tot l'edifici, des de llavors no n'hagin sabut res més, fins que amb l'arribada de l'estiu els infants han tornat a patir les altes temperatures. Segons diuen, en algunes aules els termòmetres han arribat als 36 graus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema