Autoritzen 168 punts de venda de petards per Sant Joan

Aquest any la Subdelegació de Govern ha donat permís per fer 24 esdeveniments amb focs artificials amb 4.382 quilos de barreja explosiva i una dotzena d'actes amb trabucaires

21.06.2017 | 07:04
Un punt de venda de petards a les comarques gironines, en una imatge d´arxiu.

Més d'un centenar de casetes i locals de les comarques gironines han rebut autorització per vendre petards per a la revetlla de Sant Joan. Concretament, aquest any s'han autoritzat 168 establiments de venda d'articles pirotècnics.

Al conjunt de Catalunya, seran 1.299 establiments, entre casetes i locals, segons va informar ahir la delegació del govern espanyol a Catalunya. La majoria es concentren a la demarcació de Barcelona on hi haurà 872 casetes i locals autoritzats per la venda de petards, dels quals 165 a la capital catalana; a Tarragona n'hi haurà 170 i a Lleida 89.

La Directiva Europea obliga els estats membres a classificar els articles de pirotècnia i com a garantia de seguretat en l'etiquetatge de tots els envasos ha de figurar la marca CE. La delegació del govern espanyol a Catalunya recorda que l'etiquetatge dels articles pirotècnics posats al mercat ha d'indicar, com a mínim, el nom i l'adreça del fabricant, el de l'importador, el nom i tipus d'article pirotècnic, les edats mínimes d'ús, la categoria corresponent, les instruccions d'ús, la distància de seguretat requerida, la quantitat de material explosiu actiu i la data de caducitat.

El procediment per a l'autorització de punts de venda exigeix l'emissió d'un informe per part de l'Àrea d'Indústria de la delegació del govern espanyol a Catalunya i de la Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil, així com comunicar a l'ajuntament la ubicació on s'instal·la la caseta. També es recorda que com en altres anys anteriors des de la Intervenció d'Armes de les Guàrdia Civil es vetlla per l'«estricte» compliment de la legislació vigent a través de la inspecció dels locals de venda.

Focs artificials i trabucaires

Aquest any, la subdelegació del Govern ha autoritzat a la demarcació de Girona 24 esdeveniments amb focs artificials, en què intervindran fins a 4.382 quilos de barreja explosiva. A tot Catalunya seran 301 els esdeveniments, i es posarà en circulació 31.865 quilos de matèria reglamentada.

Pel que fa a les festes tradicionals en què intervenen trabucaires, a Girona se n'han autoritzat una desena en aquesta campanya anual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els Bombers han estabilitzat el foc de Cassà i remullen la zona

Quatre vehicles dels Bombers i un helicòpter han treballat en un petit incendi molt a prop del...

Tesla estrena l´estació de càrrega de cotxe elèctrics del golf de Caldes

Tesla estrena l´estació de càrrega de cotxe elèctrics del golf de Caldes

Des d'ahir, els propietaris de vehicles elèctrics Tesla poden utilitzar la nova...

El Trueta robotitzarà el magatzem de farmàcia

El Trueta robotitzarà el magatzem de farmàcia

També crearà una nova zona de sales blanques per a les preparacions estèrils de medicaments

Empuriabrava es vesteix de gala pels 50 anys

Empuriabrava es vesteix de gala pels 50 anys

Acte central de l'aniversari de la marina altempordanesa

L´Institut Josep Carreras vol obrir a Girona un campus de recerca contra la leucèmia

L´Institut Josep Carreras vol obrir a Girona un campus de recerca contra la leucèmia

Investigadors gironins treballen en línies d'investigació sobre les malalties de la sang que...

Calella celebra la 25a Trobada d´Embarcacions Tradicionals

Calella celebra la 25a Trobada d´Embarcacions Tradicionals

Els vaixells de vela llatina es citen a la Costa Brava

Enllaços recomanats: Premis cinema