L'Obra Social la Caixa ha concedit ajudes per valor de 107.530 euros a cinc projectes socials a la demarcació Girona destinats a fomentar l'autonomia i la qualitat de vida de persones en situació de dependència.

Es tracta d'iniciatives impulsades per la Fundació Autisme Mas Casadevall, l'Associació Tirita Clown, l'Associació Play and Train, la Fundació Tresc i la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat de Girona, i segons les dades de l'Obra Social la Caixa, permetran atendre unes 4.000 persones d'arreu de les comarques gironines.

Aquesta convocatòria d'ajuts inclou tres grans eixos d'actuació: l'atenció a les persones grans, l'atenció a persones amb discapacitats o amb malalties mentals, i la humanització de la salut.

Més enllà de l'atenció sociosanitària, aquest programa té l'objectiu de prevenir i respondre a l'aïllament social. A més, potencia el suport psicosocial per a l'entorn familiar i relacional de la persona dependent, promou l'oci i el temps lliure inclusius i l'enfortiment dels llaços socials.