L'Àrea Bàsica de l'Escala rebat les dades revelades en el mapa sanitari

Salut Empordà remarca que la plantilla de l'equip d'atenció primària s'ha mantingut estable des de l'any 2011

21.06.2017 | 07:04

La Fundació Salut Empordà, que gestiona l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala, rebat les dades del Mapa del Sistema Sanitari que ha creat la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) i que assegura que l'equip d'atenció primària escalenc ha perdut una dotzena de professionals entre els anys 2011 i 2014, passant de 41,77 a 30,2 treballadors.

Segons les dades facilitades per la Fundació Salut Empordà, en aquests anys la dotació de professionals de l'ABS s'ha mantingut estable, amb 35 llocs de treball equivalents al 100% de la jornada.

«Es desconeixen les fonts que s'han utilitzat per fer el càlcul que recull l'article, però si s'haguessin destruït dotze dels 35 llocs de treball, el funcionament de l'ABS de l'Escala seria inviable», assegura la Fundació respecte a les dades del mapa, que segons els seus responsables, provenen del Departament de Salut.

Així mateix, des de la fundació empordanesa, que també gestiona l'hospital de Figueres, remarquen que la dotació de professionals de l'equip d'atenció primària de l'Escala també s'ha mantingut estable fins avui dia i que està previst que creixi abans d'acabar l'any. D'acord amb l'Estratègia Nacional d'Atenció Primària i Salut Comunitària (Enapisc) presentada fa unes setmanes per la conselleria, l'ABS de l'Escala té previst tancar l'exercici del 2017 amb un increment de plantilla, que arribarà a 36,5 llocs de treball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema