El Banc Popular i el Banc de Santander han recorregut els informes d'expropiació referents a 17 pisos propietat del Popular i 8 al Santander.

El regidor d'Habitatge, Jordi Alcalde (PDeCAT), va informar dels recursos en el darrer ple. Va situar que ara l'Ajuntament avalua els habitatges sobre els quals pot continuar el procés d'expropiació i en quins ha de parar.

El segon pas en un procés d'expropiació és demanar un informe sobre l'estat dels pisos. Alcalde va indicar que les negociacions de 47 pisos propietat de bancs més continuen amb fluïdesa.

Tràmits per a la cessió

Fa uns mesos, l'Ajuntament d'Olot va iniciar els tràmits per la cessió de 78 habitatges buits de banc. En Junta de Govern va aprovar declarar l'expropiació forçosa d'ús temporal de 31 pisos buits, propietat del Popular, del Santander i d'immobiliàries vinculades amb aquests bancs. Llavors, l'Ajuntament va argumentar que la tramitació de l'expropiació forçosa era per motiu de la poca col·laboració dels propietaris.

Respecte als altres 47 pisos, si bé el regidor Jordi Alcalde va assenyalar que les negociacions són fluïdes tampoc han donat resultats o almenys no els han fet públics.Jordi Alcalde va exposar la situació dels pisos arran d'una pregunta de la regidora de la CUP, Mireia Tresserras.

Segons l'últim informe de l'Oficina d'Habitatge de la Generalitat, a Olot hi ha 243 habitatges buits. Dels quals, 78 pisos tenen condicions d'habitabilitat.

La idea de l'Ajuntament és la de crear una borsa d'habitatge social potent per tal d'acabar amb els problemes d'habitatge que hi ha a la ciutat. Els problemes són famílies que viuen en pisos en males condicions i una tendència a la puja en el preu de l'habitatge de lloguer.