Ensenyament promet nous centres a Vall-llobrega Vilamalla i Vilafant

La Generalitat ha acordat amb els ajuntaments la construcció, que ha qualificat de prioritària

27.06.2017 | 10:12

Ensenyament i els ajuntaments de Vilamalla, Vall-llobrega i Vilafant han arribat a un acord per construir dues noves escoles i un institut en aquests municipis. El director general de Centres Públics, Lluís Baulenas, i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, es van reunir la setmana passada amb l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, i els alcaldes de Vilamalla, Carles Álvarez i Vall-llobrega, Rufino Guirado.

Les reunions amb els alcaldes es van fer a cada municipi i a continuació van visitar cadascun dels centres i es van reunir amb les direccions. En aquestes trobades els representants d'Ensenyament van informar que la construcció dels nous centres forma part del pla d'actuacions prioritàries del Departament a les comarques gironines per als propers anys.

En el cas de l'Escola Josep de Ribot i Olivas de Vilamalla, la previsió és construir un edifici nou d'una línia d'educació infantil i primària en un solar que l'Ajuntament ha posat a disposició del Departament d'Ensenyament. La inversió prevista és 3,5 milions d'euros. A Vall-llobrega, s'hi construirà una nova escola de sis unitats d'educació infantil i primària amb un pressupost estimat de 2,5 milions d'euros. El nou institut de Vilafant, com ja va avançar Diari de Girona tindrà tres línies d'ESO, dues de Batxillerat i un cicle formatiu, pressupostat en uns 6 milions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema