El percentatge d'estudiants que aprova la Selectivitat se situa en el 94% amb una nota mitjana de 6,4

La puntuació d'anglès baixa gairebé un punt i mig

29.06.2017 | 14:34
El percentatge d'estudiants que aprova la Selectivitat se situa en el 94% amb una nota mitjana de 6,4

El percentatge d'estudiants catalans que ha aprovat les Provés d'Accés a la Universitat (PAU) ha baixat aquest any tres punts i s'ha situat en el 94,02%, amb una nota mitjana de 6,43, quan l'any passat va ser de 6,64. En total s'han presentat 27.610 joves. La nota mitjana de l'expedient de Batxillerat ha estat d'un 7,38 i la d'accés d'un 7, resultats pràcticament idèntics als de l'any passat. La diferència entre la puntuació de la Selectivitat i la de l'expedient no arriba a un punt, davant dels 0,66 del 2016. Per assignatures, la nota d'anglès ha baixat gairebé un punt i mig, de 7,52 a 6,09. No hi ha hagut variacions significatives en Història de la Filosofia, tot i que alguns estudiants s'havien queixat de l'examen.
Per demarcacions, Lleida és qui lidera en totes les categories amb un 95,49% d'aprovats i una nota mitjana de 6,538. També obté els millors resultats en puntuació d'expedient i d'accés. Tarragona és la pitjor demarcació en percentatge d'aprovats, un 92,64%, i en puntuació, amb un 6,356.

Hi ha 408 alumnes que han aconseguit una nota superior al 9 i rebran una distinció del Govern per aquest motiu. Es tracte de 232 noies i 176 nois. La millor puntuació ha estat un 9,80, obtinguda per quatre noies.

La coordinadora de les Proves d´Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, Pilar Gómez, ha remarcat que qualsevol resultat per sobre del 90% entra dintre de la normalitat, i no ha considerat rellevant que s'hagi produït un descens de tres punts respecte al 2016. De fet, ha apuntat que fa tres anys es va registrar un 95% d'aprovats. "No totes les promocions són iguals. Pujar dos punts ens sembla normal, baixar-ne tres també", ha dit.

Pel que fa a les assignatures, no hi ha massa variacions respecte a l'any passat en les que són troncals, excepte en anglès, on hi ha una davallada d'un punt i mig. En la resta, l'única que registra una nota mitjana de suspens és dibuix tècnic, amb un 4,74. Des del Consell Interuniversitari de Catalunya, la seva secretària general, Mercè Jou, ha tret ferro a aquestes diferències, tot recordant que l'any passat la mitjana de la nota d'Electrotècnia era de suspens i aquest any en canvi s'ha aprovat. "Ara mirant assignatura per assignatura... Estem referint-nos a estudiants que no són els mateixos. Les assignatures i la manera d'enfrontar-s'hi no són mimètiques", ha insistit.

La nota mitjana en català és de 6,39, mentre que en castellà és de 6,57, i l'anglès se situa en el 6,09. A Història la puntuació és de 6,73 i a Història de la Filosofia és de 6,27.

Pel cas concret de l'anglès, Gómez ha opinat que l'examen ha estat "absolutament normal" i que potser les preguntes buscaven que l'estudiant mostrés una major capacitat de comprensió en lloc de ser tan mecàniques. No ha considerat el punt i mig significatiu, i ha apuntat que tampoc és bona senyal quan hi ha puntuacions que milloren molt, perquè això vol dir que els estudiants han assolit "un nivell de rutina d'exàmens que els fa anar tranquils si en preparen molts".

Gómez ha comentat també el cas d'Història de la Filosofia i s'ha mostrat "bastant perplexa" per algunes informacions al respecte. En aquest cas, ha apuntat que aquesta és una assignatura "paradigmàtica", on "no s'hi val portar-se l'examen après de casa", sinó que cal anar més enllà. De fet, la nota ha baixat del 6,56 al 6,27. "Queda prou demostrat que aquesta assignatura no ha tingut cap mena de problema", ha afegit Jou.

La secretària del Consell Interuniversitari no ha previst cap canvi pel que fa a la Selectivitat del proper curs. Tampoc augura cap canvi pel que fa al pes que se li dona a aquest examen i a la nota mitjana de Batxillerat, que continuarà en la proporció 40-60.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Lluís Sais, a l'entrada a l'Audiència.
Unes 200 persones acompanyen els alcaldes d'Olot i la Bisbal a declarar

Unes 200 persones acompanyen els alcaldes d'Olot i la Bisbal a declarar

Lluís Sais i Josep Maria Corominas s'han presentat a l'Audiència de Girona, on havien estat citats...

La UdG convoca una mobilització per denunciar les accions de l´estat espanyol contra el Govern

La UdG convoca una mobilització per denunciar les accions de l´estat espanyol contra el Govern

A l'acte es llegirà un manifest i acabarà a la delegació del Govern de la Generalitat a Girona

Bescanó, satisfet per l´absència d´«incidències» en els talls a la Pilastra

Bescanó, satisfet per l´absència d´«incidències» en els talls a la Pilastra

L'alcalde, Pere Lluís Garcia, destaca que les interrupcions generen «poques afectacions»

La Creu Roja ha fet 4.703 actuacions sanitàries a les platges gironines

La Creu Roja ha fet 4.703 actuacions sanitàries a les platges gironines

Els traumatismes i les ferides lleus han motivat la majoria d'intervencions en 17 indrets de la...

Blaumut, ho deixem per un altre dia?

Blaumut, ho deixem per un altre dia?

El Teatre de Bescanó ajorna el concert de la banda programat per a l'1 d'octubre davant la situació

Carrers en blanc per posar-se a la pell del malalt

Carrers en blanc per posar-se a la pell del malalt

Les plaques amb els noms de cinc de carrers del barri de Gràcia de Barcelona porten tapades...

Enllaços recomanats: Premis cinema