Quàdruple empat en la nota més alta de la Selectivitat d'aquest any. Entre les quatre afortunades, n'hi ha una de gironina: la Ivet Cano Boada. Aquesta jove estudia a l'institut Santiago Sobrequés de Girona i ha tret un resultat de 9,80 a les proves de les PAU 2017.

La resta de noies que han tret la mateixa qualificació aquest any, són de la demarcació de Barcelona: Maria Torras Pérez, de l'institut Pius Font i Quer de Manresa; Mònica Torrecilla Vall-Llossera del col·legi Santa Teresa Ganduxer de Barcelona i finalment, Anna Sallés Rius de l'Aula Escuela Europea de Barcelona. De les quatre afortunades, n'hi ha dues que són de centres públics i dues de centres privats o concertats.

Pel que fa a la resta de notes més altes per demarcacions cal destacar un 9,75 a Tarragona. L'ha tret Arnau Dolç Férrez, de l'institut Antoni Martí i Franqué de la població dels Palleresos.

Finalment, a Lleida hi ha hagut un triple empat amb la nota de 9,5. Dos dels estudiants que han aconseguit aquesta qualificació en les PAU són de l'institut Samuel Gili i Gaya de Lleida. Es tracta d'Oriol Ruiz Isant i Pol Morell Ferrer. Finalment, la tercera alumna amb aquesta nota és Laia Angrill Perelló de l'institut Arrels d'Oliana.

Enguany a tot Catalunya també hi ha 408 alumnes, 232 noies i 176 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a nou en la fase general de les PAU. L'acte de lliurament tindrà lloc el proper 20 de juliol a Barcelona.

Tots aquests resultats els va fer públics ahir la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Mercè Jou.