Tornen els xàfecs i pedregades a les comarques gironines. Molts municipis del Gironès i la Selva, com Sant Jordi Desvalls, Sarrià de Ter han registrat pedregades.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que, al llarg de la tarda creixin nuvolades al Pirineu, al Prepirineu i al quadrant nord-est que deixaran xàfecs localment forts. "De nou, sovint aniran acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra", avisen.

El primer episodi de tempestes a l'àrea urbana de Girona s'ha registrat al voltant de les quatre de la tarda. Poc després de les set, un nou front tempestuós, amb molta més virulència, ha afectat la ciutat de Girona i els municipis del voltant poc després de les set de la tarda. Acompanyada de fortes ratxes de vent i calamarsa, la tempesta era tan intensa que molts cotxes han quedat aturats a carrers i carreteres per falta de visibilitat.

Durant el vespre, els xàfecs s'aniran desplaçant cap al sud i acabaran arribant al litoral i prelitoral central.

La inestabilitat seguirà durant el dissabe. Demà començarem el cap de setmana amb un matí força assolella, però a la tarda tornaran els xàfecs a bona part de la meitat nord del país.