Les autoescoles catalanes han dit prou i es van mobilitzar aquest dimecres per denunciar la falta de personal administratiu i examinador a les diferents prefectures de la DGT, que a més es veu agreujada per la vaga que porten a terme des de principis de juny els examinadors de la DGT.

La Federació d'Autoescoles de Catalunya (FAC) assegura que aquesta situació limita a les empreses la seva capacitat de treball, i impossibilita que els seus alumnes puguin obtenir el permís de conduir i, a la vegada, impedeix a les autoescoles poder assumir-ne més. La FAC denuncia que Catalunya és una de les comunitats més perjudicades i adverteix que si la situació no millora pot comportar el tancament d'empreses i la pèrdua de llocs de treball.

En aquest sentit, exigeix a la DGT que doti de recursos «les prefectures.

Des de Lleida, el president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, va explicar que les autoescoles porten patint des del 2013 una «falta de personal administratiu i examinador» a les respectives prefectures de la DGT, fet que provoca «un greuge comparatiu entre les diferents províncies». Així mateix, va ressaltar que Catalunya és una de les comunitats més afectades per aquesta situació.

La protesta que es va fer a Lleida es va fer a l'aparcament del Camp d'Esports. Posteriorment, una vuitantena de professors d'autoescola i alguns alumnes es van dirigir a peu fins a la seu de la DGT a la capital del Segrià. A més de Lleida, també es va llegir el manifest a Barcelona, a l'avinguda Maria Cristina i a Tarragona, a la plaça Imperial Tarraco.