La Creu Roja i el Banc dels Aliments de Girona acaben avui la distribució de 429.185,42 quilos de menjar provinent del Fons d´Ajuda Europea per a les Persones Desafavorides, que beneficiarà 34.386 usuaris de l´entitat en situació vulnerable, entre els quals hi ha famílies amb infants. Els aliments, productes bàsics i nutritius, s´han repartit entre organitzacions socials del territori des d´una plataforma logística situada a Montfullà, Bescanó.

Aquesta és la primera fase del programa europeu d´ajuda alimentària corresponent a 2017, un pla que gestionen la Creu Roja i la Federació del Banc dels Aliments a parts iguals; al febrer, es va completar la tercera fase de l´any passat. La subvenció europea -que suposa el 85% de l´aportació, amb un 15% de l´Estat- és una de les principals fonts d´aliments de les entitats humanitàries gironines, que al llarg de l´any obtenen productes per altres vies, com ara dels excedents agrícoles i de campanyes solidàries específiques.

Entre el 19 de juny i avui, la Creu Roja i el Banc dels Aliments de Girona han distribuït menjar entre una seixantena d´organitzacions associades, que són les encarregades de fer-les arribar a les persones que viuen en les condicions socioeconòmiques més desafavorides.

La cistella d´aliments que s´ha repartit inclou oli d´oliva, arròs, cigrons cuits, llet, tonyina en conserva, pasta, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva, fruita conservada en almívar lleuger, cacau soluble, conserva de sardina en oli vegetal, potets de menjar infantil de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols. En la decisió del contingut hi intervenen les dues organitzacions encarregades de distribuir-los i experts en nutrició dels diferents ministeris implicats. Al llarg de tres setmanes, tant el Banc dels Aliments com la Creu Roja de Girona han lliurat 214.592,71 quilos de productes cadascuna, sumant prop de 430 tones entre tots dues.