L'informe de Seguretat de Llagostera entre el juny de 2016 i maig de 2017 destaca l'augment dels delictes contra la seguretat viària que s'han incrementat un 50% amb un total de 27 sancions per les 18 que es van realitzar l'any anterior. També s'ha registrat un repunt en els robatoris amb força perpetrats en empreses, que han passat de 6 a 9, i en robatoris a l'interior de vehicles, de 9 a 10. Els robatoris en establiments comercials s'ha mantingut en 12.

Per altra banda, l'informe posa de manifest la disminució dels robatoris amb força un 24,7% respecte al mateix període de l'any anterior. També disminueixen els robatoris amb força en domicilis , que han passat de 41 a 24 (43,5%), i els delictes contra les persones (33,9%). Pel que fa als delictes contra el patrimoni, s'han comptabilitzat un total de 236 actuacions, que suposen una disminució (11,3%) respecte de les 266 realitzades en el mateix període de l'any anterior.

La franja d'edat on més detencions hi ha hagut correspon a les persones majors de 36 anys. També cal destacar que en el 96% dels casos el delinqüent era un home.

Valoracions

L'equip de govern destaca que «la bona i estreta relació i col·laboració amb els Mossos d'Esquadra permet fer moltes actuacions conjuntes amb un elevat grau de resolució» i finalment remarca que el nombre de detencions totals s'ha mantingut en 31.

La Junta Local de Seguretat anual a Llagostera s'ha reunit aquesta setmana i ha presentat les dades policials corresponents al període que engloba des del mes de juny de 2016 fins al mes de maig de 2017. Aquesta junta reuneix el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, els responsables de l'Àrea Policial de Girona, de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil, el sergent de la Policia Local, Joan Linde i l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria (PDCat).