Els Mossos d'Esquadra

Es tracta de dos homes, de 46 i 60 anys d´edat, nacionalitat romanesa i amb domicili a Barcelona (Barcelonès). Els Mossos els imputen ésser els presumptes autors de sis delictes de furt i estafa.

Els fets han tingut lloc majoritàriament a l'Empordà : Roses, l´Escala, la Bisbal d'Empordà i Palafrugell. I també hi ha un cas de Badalona.

El fets es remunten a finals del mes de gener a Palafrugell, quan una dona va denunciar que, després de pagar a la caixa d´un supermercat, li havien furtat el moneder.

En aquella ocasió un dels homes havia aprofitat per mirar el número secret i l´altre, posteriorment, va aprofitar per furtar el moneder tot distraient-la amb preguntes. Al cap de poca estona la víctima va detectar que s´estaven fent extraccions del seu compte bancari.

En aquell moment els agents d´investigació de la Bisbal d´Empordà van començar a fer diverses indagacions per tal d´identificar els autors del fet.

El 27 de febrer es va produir un segon cas a l´Escala , on els autors fent servir el mateix modus operandi, van furtar una altra cartera després d´observar el número secret quan una dona pagava a la caixa d´un supermercat.

L´1 de març i el 29 d´abril, a Roses, es van produir dos fets més amb el mateix modus operandi. En aquella ocasió els fets també van passar a la sortida d´un supermercat després de pagar la compra

Identifiquen els autors a Roses

En aquestes tres últimes actuacions, els Mossos de Roses, després d´estudiar tots els indicis i de reunir proves suficients, van poder identificar els dos autors dels delictes, dos homes amb antecedents per fets similars. Per aquest fet van emetre una ordre de cerca i detenció.

Els Mossos també van detectar un altre cas amb el mateix modus operandi a la població de Badalona (Barcelonès) el 2 de març, on una dona va denunciar que després de pagar en un centre comercial, li havien sostret la cartera.

La descripció dels autors, en aquest cas, era exactament la mateixa que els altres casos que s´estaven investigant.

Finalment, el passat 6 de juliol, els agents de la Bisbal d´Empordà van tenir coneixement d´un altre fet de les mateixes característiques a la mateixa població.

En aquest cas una dona, després de pagar la compra al supermercat, va ser distreta per un home que hauria aprofitat per sostreure-li la cartera. En pocs minuts la dona ja havia detectat diversos moviments al seu compte corrent.

Vigilaven noves víctimes

Els Mossos van fer una recerca per tal de localitzar els dos homes i, a mig matí, van trobar-los a un supermercat de Palafrugell.

Els agents van veure que aquestes dues persones estaven vigilant possibles víctimes. En identificar-los van veure que eren les mateixes persones que els investigadors de la comissaria de Roses havien identificat com els presumptes autors dels tres fets dels mesos de febrer, març i abril.

Per aquest motiu, els agents van detenir aquestes dues persones com a presumptes autores dels delictes de furt i d´estafa.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 10 de juliol a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d´Empordà, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.