Esquerra Republicana de Catalunya de la Garrotxa reclama que el Consell Comarcal li aclareixi la ubicació de la Consell Comarcal planta de triatge de residus . En una roda premsa efectuada ahir el diputat provincial, Pep Companys (ERC), va donar un termini de 30 dies per a una resposta del president del Consell Comarcal.

Companys va recordar que fa vuit mesos va tenir lloc l'anunci de l'acord entre l'Ajuntament de Sant Jaume, el Consell Comarcal de la Garrotxa i la Junta Catalana de residus per tal d'ubicar la planta de triatge de residus al polígon industrial de Politger.

Això no obstant fa unes setmanes va saber pel Diari de Girona que la ubicació de la planta prevista al sector sud del Sector d'Actuació Urbanística (SAU-3), al polígon de Politger, al costat del camí de Coguleres estava dins dels plans d'expansió d'una empresa i que en conseqüència la construcció de la planta prevista pel 2018 es retardava.

Arran de la notícia, el diputat provincial va demanar una reunió amb el govern del Consell. Segons Companys, li van exposar que l'empresa TAVIL havia adquirit una gran part del SAU3 i havia alterat les previsions de construcció de la planta.

Ahir, Pep Companys va criticar que el Consell Comarcal no hagués fet una reserva de sòl i va apuntar que la manca d'un centre per al triatge dels residus té un cost aproximat de 200.000 euros anuals pels habitants de la Garrotxa. Va dir: «De moment, hem perdut 8 mesos».

El diputat provincial va puntualitzar que no critica la posició de l'empresa del metall TAVIL. Companys la va definir com un model empresarial, però va criticar la manca de previsió del Consell.

També va indicar que de la finca de can Coma de Baix que era la finca prevista en un inici no en volen ni parlar, perquè és anar contra la voluntat del poble. Va indicar que dins del polígon de Politger encara hi ha lloc disponible per ubicar els 25.000 m2 que necessita la planta.

El diputat provincial també va demanar celeritat en la cerca d'una nova ubicació, sigui al polígon de Politger o en un altre.