Els Mossos d'Esquadra

Es tracta de dos homes, de 46 i 60 anys d'edat, nacionalitat romanesa i amb domicili a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra els imputen de ser els presumptes autors de sis delictes de furt i estafa. Els fets han tingut lloc majoritàriament a l'Empordà : Roses I també hi ha un cas a Badalona.

El fets es remunten a finals del mes de gener a Palafrugell, quan una dona va denunciar que, després de pagar a la caixa d´un supermercat, li havien furtat el moneder. El 27 de febrer es va produir un segon cas a l'Escala , on els autors, fent servir el mateix modus operandi, van furtar una altra cartera després d'observar el número secret quan una dona pagava a la caixa d'un supermercat. L'1 de març i el 29 d'abril, a Roses, es van produir dos fets més amb el mateix procediment. En aquella ocasió els fets també van passar a la sortida d'un supermercat després de pagar la compra. En aquestes tres últimes actuacions, els Mossos de Roses, després d'estudiar tots els indicis i de reunir proves suficients, van poder identificar els dos autors dels delictes.

Els Mossos també van detectar un altre cas amb el mateix modus operandi el passat 2 de març. La descripció dels autors, en aquest cas, era la mateixa que en les altres ocasions. Finalment, el passat 6 de juliol, els agents de la Bisbal d'Empordà van saber d'un altre fet de les mateixes característiques a la mateixa població.