Una nena de Riudaura de 10 anys va resultar ferida crítica després d´haver estat a punt d´ofegar-se L´avís d´emergència va tenir lloc ahir quan faltaven pocs minuts per la una del migdia. Al lloc dels fets s´hi van traslladar dues ambulàncies d´emergències mèdiques i un vehicle dels Mossos d´Esquadra.

Les ambulàncies van sortir d´Olot i van trencar la cruïlla del polígon industrial de les Preses per tal de no haver d'´afrontar la travessa de la C-152 pel nucli urbà de les Preses i poder arribar amb més facilitat a la piscina. La piscina està situada al costat del nucli urbà i prop de la muntanya.

La nena, veïna de Riudaura, participava en un curs de natació del Casal de les Preses.Mentre estava a l´aigua va donar senyals de no trobar-se bé i va haver de ser treta pels socorristes i monitors.

Després de comprovar que patia lesions de caràcter molt greu i d´haver-la reanimat, la nena va ser traslladada amb helicòpter medicalitzat en estat crític a l´Hospital Sant Pau de Barcelona.

La nena segueix ingressada a l'hospital Sant Pau i el seu pronòstic és reservat.

Es tracta del centre hospitalari, on són traslladades les víctimes d´accidents en piscines i per situacions d´aturades cardiorespiratòries. També tracten accidents infantils.

En el poc temps que fa que va començar l´estiu ja han tingut lloc accidents de gravetat relacionats amb banyistes a les comarques gironines.

Un dels darrers va tenir lloc el dia 14 de juny, quan un nen de 10 anys va perdre la vida en ofegar-se en un estany de les hortes de Santa Eugenia a Girona.