El Consell Comarcal de la Garrotxa ahir es va reiterar en el compromís d'ubicar laConsell Comarcal de la Garrotxa planta de triatge

En una roda de premsa feta ahir el Consell Comarcal va respondre al grup d'Esquerra Republicana de la Garrotxa que acusa el Consell de no reaccionar a temps a la compra d'una de les parcel·les que hauria d'ocupar la planta de triatge per part de l'empresa TAVIL. La resposta va anar a càrrec del president del Consell, Joan Espona (PDeCAT), acompanyat dels vicepresidents Josep Berga (PDeCAT) i Santi Reixach (PDeCAT).

Espona va explicar que l'acord per la ubicació de la planta va ser el que es va establir el 6 d'octubre de l'any passat i que els plans de l'empresa TAVIL no es van conèixer fins fa uns 2 mesos. Un cop va saber els plans de l'empresa -segons Espona-, el Consell Comarcal va traslladar la idea de TAVIL i les previsions de la planta del Consell Comarcal a la conselleria d'Empresa i Coneixement, perquè intentés encaixar les dues voluntats. La solució ara depèn de l'Incasòl i de l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca que ara redacta el POUM.

També va explicar que ha mantingut informat el grup d'ERC del que havia passat i va recordar que -segons el seu criteri- ERC va posar pals a les rodes per poder tirar endavant el Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa i, en conseqüència, va provocar el principal endarreriment de la infraestructura.

Espona va lamentar l'ultimàtum que els ha llençat ERC i el va qualificar d'incomprensible. ERC els ha donat 30 dies per aclarir la ubicació de la planta.

En tot cas, Espona va exposar que els terrenys rústics de can Coma de Baix estan descartats i que la intenció és ubicar el centre de triatge de residus en un lloc o altre del polígon de Politger.