El partit republicà de Sant Gregori per la Llei municipal i de règim local de Catalunya. Concretament, el grup d'esquerra denuncia que no se'ls faciliti la documentació en un mínim marge de dos dies d'antelació abans de la realització del ple.

El portaveu del grup municipal afectat, Enric Forés, confessa que «l'equip de govern sempre convoca la Junta de Portaveus amb el temps just i la documentació ens arriba al llarg d'aquell mateix dia». Prossegueix explicant que és freqüent que la Junta de Portaveus tingui lloc just en el moment en què venç el termini de dos dies hàbils segons la normativa. Aquesta situació comporta que el partit d'ERC del municipi estigui en risc de rebre les informacions fora del temps decretat per llei o bé massa tard per poder estudiar-les i valorar-les abans de la reunió. «D'aquesta manera, les nostres possibilitats de treballar a fons els temes a tractar al ple queden reduïdes», lamenta el vocal republicà.

Forés explica un cas recent que exemplifica la queixa: «Ens van remetre per correu electrònic les cinc mocions que es presentaven el mateix dia del ple a les dotze del migdia i l'ordre del dia se'ns va notificar el dissabte al matí». Arran d'aquest cas, afegeix que els dissabtes són «dies inhàbils a efecte de l'Administració» i que el correu és la principal via de notificació.

Esquerra considera que aquest procediment per part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Gregori és «de molt baix nivell democràtic, a banda d'una falta de respecte cap als electors de les diferents formacions polítiques que conformen el nostre consistori».

Forés afirma que si es repeteix «l'incompliment», es reserven «el dret d'impugnar futures convocatòries de ple i arribar a tantes instàncies com pertoquin per entendre que s'estan vulnerant els drets de l'article 23 de la Constitució».