Girona serà l'escenari del primer concert a l'Estat de la World Doctors Orchestra, una formació integrada per un miler de metges de 50 països diferents que combinen la seva vocació professional i la passió per la música. El recital de Girona, que se celebrarà el dia 7 d'octubre a l'Auditori de Girona, comptarà amb un centenar de metges músics a l'escenari i amb el violoncel·lista Lluís Claret com a artista convidat. Dirigida per Stefan Willich, professor de Medicina al Charité University Medical Center de Berlín i expresident del Conservatori de Música Hanns Eisler de la capital alemanya, la formació va néixer el 2007 i des de llavors ha actuat en escenaris de San Francisco, Berlín, Viena o Tòquio.

L'orquestra reuneix un centenar de músics en cada actuació i fa cada any dos o tres concerts. Per aquest 2017, ha escollit Catalunya per tancar la seva temporada, primer amb un concert a Girona, que servirà com a preludi al 120è aniversari del Col·legi de Metges

Les actuacions de la World Doctors Orchestra són sempre solidàries a benefici d'entitats locals vinculades a la salut. En el cas de Girona, la recaptació de la vetllada es destinarà íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona, a l'AECC-Catalunya Contrà el Càncer i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, l'Idibgi. Les entrades pel concert ja es poden adquirir, per entre 15 i 20 euros.