El Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar per unanimitat efectuar la redacció de la memòria tècnica i la redacció del plec d'actuacions per l'acció de neteja de la cinglera de Castellfollit de la Roca.

L'acord forma part de la tramitació per a la neteja aprovada a inicis de juny en una reunió entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Ajuntament de Castellfollit.

La neteja serà selectiva i tindrà lloc a finals de l'estiu. Els treballs costaran uns 60.000 ?, que seran finançats per la Diputació de Girona. La neteja consistirà a retirar o reduir arbres i plantes de la zona. La voluntat és facilitar als tècnics la diagnosi en la seva conservació i per això s'ha considerat que és la mesura més urgent

En el debat, el conseller del grup d'ERC per Castellfollit de la Roca, Roger Santaló, es va congratular del fet que tots els grups representats al Consell (PDeCAT, ERC, CUP i PSC) estiguin d'acord a l'hora de lluitar per la cinglera de Castellfollit de la Roca.

Santaló va considerar que tot i fer tard encara s'està a temps perquè les generacions futures puguin viure a Castellfollit com ho fan els seus pares i avis ara.

L'origen de l'acció està en un esfondrament que va tenir lloc fa uns 5 mesos a la part de la cinglera situada sobre del rierol Turonell. Es tracta de la part de la cinglera més castigada per l'erosió provocada pels arbres i les pluges.