Dilluns arrenca la campanya d'estiu del Banc de Sang i Teixits, que aspira a aconseguir unes 3.300 donacions a les comarques gironines per compensar el descens d'un 30% de participació que sol produir-se durant la temporada a causa del canvi d'hàbits de la població.

A tot Catalunya, el Banc de Sang vol sumar unes 35.000 donacions per cobrir les necessitats dels hospitals, on cada dia fan falta un miler de bosses de sang. D'aquestes, es preveu que unes 500 surtin de la seu fixa de la institució a l'hospital Josep Trueta de Girona i unes 2.800 de les campanyes mòbils que s'organitzen arreu de la demarcació.

I és que si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya va a Mahoma, per això les unitats del Banc es traslladaran als punts que concentren més població durant l'estiu, com els passejos i les places més concorregudes de poblacions costaneres, com Blanes o Palamós. En total, arreu de la província s'han previst una seixantena de campanyes de recollida de sang fins al 31 d'agost.

Entre les novetats d'aquest any, destaca la crida conjunta dels càmpings de Sant Pere Pescador perquè els campistes vagin a donar sang al casal d'aquest municipi alt-empordanès el dia 9 d'agost.

Una altra de les cites destacades de la campanya estival serà la col·lecta especial a la Vall de Núria, que busca consolidar l'èxit de la primera edició celebrada l'any passat. La cita serà el dia 13 d'agost i anirà acompanyada de jocs de la sang per als més petits.

A més, un dels esdeveniments assenyalats de l'estiu a les comarques gironines, la Fira Medieval de Castell d'Aro, també col·laborarà amb el Banc de Sang i per primera vegada acollirà un autobús de donació el dia 26 d'agost.

La campanya d'aquest estiu, que es pot difondre a la xarxa amb l'etiqueta #amicspersempre, ha previst arreu del país 75 actes per setmana per mantenir les reserves sanguínies. Fins a finals d'agost, el Banc de Sang espera que es facin 500 donacions de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari en els tractaments contra el càncer.

Enguany una web permet als donants organitzar-se per donar sang amb amics, família o companys de feina, ja que s'incita a donar en grup.

La imatge de la campanya ha estat creada per la il·lustradora Paula Bonet i es distribuirà en forma de calcomania a tots els punts de donació.