El Consell Comarcal de la Garrotxa es va declarar perjudicat per la nova distribució de la taxa turística i va aprovar una moció per tal de retornar el repartiment dels beneficis de la taxa abans de la modificació del sistema de repartiment dels fons provinents de la taxa turística efectuada en l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat.

Fins llavors la distribució dels recursos recaptats a través de la taxa turística estava establert sobre la base d'una proporció que anava en un 30% als ajuntaments i consells comarcals, on s'havia generat l'impost. És a dir, als pobles i comarques on estaven ubicats els establiments que havien pagat la taxa. La resta dels recursos passava a disposició de la Generalitat de Catalunya per destinar-lo a plans de finançament turístic als quals les localitats i comarques petites i podien accedir.

A partir de la modificació, els ajuntaments generadors poden gestionar un 50% dels ingressos recaptats a través de l'impost sobre les estades en establiments (taxa turística) i el 50% restant serà gestionat per la Generalitat perquè hi puguin accedir les localitats amb menys capacitat turística.

El conseller de Turisme del Consell, Eduard Llorà (PDeCAT) va definir la reforma com un atac a uns recursos als quals la comarca podia accedir. Va valorar: «Era dels pocs fons que permetia una redistribució de fons entre aquells ajuntaments que tenen un turisme més massiu envers aquells territoris que no tenen tant de turisme i en volen».

Va recordar que en els dos anys d'aplicació del sistema vell, la Garrotxa va rebre 730.205 ? que en la seva major part van anar a la millora dels accessos als recursos turístics.

Entre les actuacions que han estat fetes amb recursos de la taxa turística a la Garrotxa hi ha el camí entre l'aparcament del volcà Santa Margarida i el nucli urbà de Santa Pau, la millora de l'entorn del Volcà Montsacopa a Olot, l'oficina de turisme d'Olot i millores als accessos al riu a les Planes.