La darrera Junta de Govern de l'Ajuntament d'Olot va aprovar un conveni de col·laboració amb el Col·legi oficial de veterinaris de Girona i amb el Col·legi oficial de veterinaris de Catalunya. L'acord farà possible que l'Ajuntament tingui accés a les dades de vacunacions dels col·legis de veterinaris.

Amb les dades de les vacunes, l'Ajuntament podrà posar els animals que es vacunin i no estiguin registrats al cens d'animals de companyia. Segons va explicar el regidor de Medi Ambient, Josep Guix (PSC), Olot té censats 1.960 animals de companyia en la seva major part gossos. Això no obstant, l'Ajuntament creu que hi ha més animals sense censar ni xipar.

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya -que integra i agrupa els 4 col·legis oficials de veterinaris de Catalunya- el 1987 va crear l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia (AIAC).

Es tracta d'una base de dades informatitzada on es recullen les dades de les identificacions que practiquen els veterinaris col·legiats amb la finalitat de recuperar els animals extraviats i evitar l'abandonament d'animals de companyia. Alhora, és un servei d'atenció ciutadana de localització dels animals de companyia perduts, robats o extraviats.

L'AIAC també és un arxiu sanitari, en el qual els veterinaris fan constar les dades sanitàries més importants dels animals inscrits.

L'arxiu del Col·legi de veteranaris fa més de 30 anys que funciona i hi ha més d'un milió d'animals inscrits.