Usuaris i veïns protesten per la reducció de la zona de bany a Canadell i Tamariu

L'Associació d'Amics i Veïns de Calella assegura que la decisió suposa un perill · El president de l'entitat lamenta que no se'ls hagi tingut en compte

17.07.2017 | 18:45
Concentració de banyistes protestant a la platja del Canadell, de Calella de Palafrugell.

Una cinquantena de banyistes i veïns van protestar ahir a la platja del Canadell, de Calella de Palafrugell. El motiu és que no estan d'acord amb la decisió presa per Capitania Marítima de retallar la zona destinada al bany, especialment la que toca amb les roques i que és una de les més freqüentades, sobretot pels nens.

Des de l'Associació Amics i Veïns de Calella (AVAC) asseguren que la decisió suposa un «increment important» de la perillositat, ja que permet que les embarcacions accedeixin a una zona on s'ajunten molts banyistes. El president de l'entitat, Francesc Vaqué, lamentava que no se'ls tingués en compte a l'hora de decidir. «Què saben a Madrid de les cales de la Costa Brava. Han de deixar-ho tal com estava fins ara», va etzibar Vaqué.

Equipats amb xiulets, una cinquantena de veïns i banyistes de Calella de Palafrugell van protestar a la platja del Canadell contra Capitania Marítima per haver retallat la zona de bany en favor de les barques. La concentració va agafar per sorpresa els centenars de banyistes que estiuegen en aquesta zona de la Costa Brava i que, majoritàriament, van donar suport a les demandes dels veïns.

La problemàtica va arrencar a partir de la decisió del govern de l'Estat de limitar la zona de bany propera a les roques de dues cales de Calella de Palafrugell a Tamariu. La limitació afecta un dels punts més neuràlgics de la platja del Canadell, el Salt de la Trona.

El president de l'AVAC, Francesc Vaqué, recordava que «tots hem saltat i ho hem fet amb total seguretat», ja que la zona estava delimitada per unes boies, que ara ja no hi són. «Els nens salten, no saben si està protegida la zona amb boies, són nens», ressaltava Vaqué. «Els patrons entren espantats perquè no saben si hi ha algú a sota l'aigua», destacava. Entre els concentrats hi havia veïns, grans i petits.

La Carme assegurava que fa 40 anys que es banya a la platja del Canadell i es preguntava «Per què es canvia una normativa quan no ha passat mai res?».

Boies sense cordes

Un altre motiu de protesta era que les boies que va col·locar Capitania Marítima per delimitar la nova zona de bany no estaven lligades amb cordes entre elles. Vaqué explicava que això perjudicava especialment la gent gran que les utilitzava per subjectar-se.

Les noves boies no estan unides entre elles i a més estan «molt més lluny» d'una a l'altra, un fet que, segons el president de l'AVAC, pot produir confusions entre banyistes que no saben quan creuen la zona delimitada. L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, lamentava que s'hagués modificat una normativa que «funcionava perfectament», per això planeja reunir-se amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per tractar la problemàtica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema