Representants de la Generalitat, els Ajuntaments de Girona i Salt i del Consell Comarcal del Gironès van constituir ahir l'òrgan que ha de garantir una atenció més integrada dels serveis de salut i socials a la comarca. L'objectiu prioritari de l'òrgan constituït ahir a la seu de la Generalitat a Girona és impulsar un full de ruta per a l'atenció domiciliària integral amb especial atenció a les persones amb demència i als seus cuidadors.

L'Òrgan de Governança Territorial del Gironès s'emmarca en el desplegament del Programa Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària (Piaiss) creat per la Generalitat l'any 2014 i que estableix un sistema de govern territorial en l'àmbit local, per tal de disposar d'un entorn col·laboratiu i de treball conjunt i permanent.

En el cas del Gironès, ja va ser escollit com a territori pilot en la fase inicial de desplegament del Piaiss i ara es fa un pas més per avançar en un procés que pretén canviar la manera de treballar per passar de la mera coordinació entre sistemes, a un model d'atenció integrada. Tot plegat per oferir uns serveis i una atenció de més qualitat i que augmenti el benestar de les persones ateses des de la col·laboració entre departaments i el món local.

L'acord de governança del Gironès el van firmar, en presència del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, la coordinadora de les Polítiques Públiques per a l'Estat del Benestar del Departament de la Presidència, Dolors Rusinés; la directora dels Serveis Territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta; el gerent de la Regió Sanitària Girona del CatSalut, Miquel Carreras; l'alcalde de Salt, Jordi Viñas; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets.