El Parc natural del Ter i el Freser participa en un pla de protecció dels Pirineus

?Diversos espais protegits catalans formaran part del projecte europeu Green fins al 2019 ?La Generalitat invertirà prop de 268.000 euros

18.07.2017 | 10:45

El projecte europeu Green comptarà amb el suport del Parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser durant dos anys. El principal objectiu del programa és crear una xarxa on col·laborin els diversos parcs i espais naturals del massís dels Pirineus per tal de desenvolupar una estratègia comuna efectiva que garanteixi una millor preservació del medi ambient de la gran serralada.

A Catalunya, també hi participen el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Natural del Cadí - Moixeró. El programa compta amb un pressupost global de dos milions d'euros, cofinançats el 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). En aquest marc, la Generalitat aportarà uns 268.000 euros, dels quals recuperarà el 65%.

A més de la Generalitat i els territoris del Pirineu català, hi participen setze socis més, vinculats a espais naturals procedents dels Pirineus d'Aragó, Navarra, País Basc, França i Andorra. Alguns d'ells serien: Parc Naturel Régional des Pyrénées-Catalanes, Gestión Ambiental de Navarra, Fundación HAZI Fundazioa, Comú d'Ordino o Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, entre d'altres.

Àmbits d'actuació

Green vol crear una xarxa col·lectiva que treballi al voltant de quatre accions. La primera tasca consisteix a utilitzar una plataforma informàtica comuna que faciliti l'intercanvi d'informacions entre els territoris. La segona acció proposa potenciar una millora de coneixement i pràctica forestal amb proves pilot. La tercera planteja estudiar la biodiversitat de forma global, per intentar assolir un equilibri ecològic. La quarta iniciativa es basa en l'anàlisi i millora de les zones humides pirinenques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema