L'hospital Josep Trueta de Girona ha posat en marxa una campanya de mecenatge per promoure les donacions solidàries, que destinaran a millorar alguns espais o peces del mobiliari. Amb el lema «Fes + Trueta», vol implicar els particulars, empreses i entitats del territori en el projecte assistencial del centre, per obtenir recursos complementaris a les aportacions públiques.

La campanya pretén apropar el centre de referència de les comarques gironines a la societat, i facilitar la col·laboració als qui ho vulguin, ja sigui a través de donacions econòmiques directes, aportacions de material o organitzant activitats solidàries a favor de l'hospital.

La campanya «Fes + Trueta» destinarà els diners recollits a dos projectes pensats per millorar el confort dels usuaris del centre i de les seves famílies. Per una banda, la renovació de les butaques dels pacients hospitalitzats, i per l'altra, la millora de la sala de descans de les famílies que tenen nens ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI) Pediàtrica i Neonatal.

Des fa temps, el Trueta ja rep donacions puntuals de persones, companyies o entitats que volen contribuir a la fundació. Entre les darreres aportacions rebudes hi ha, per exemple, una donació de l'escola Bell-lloc de Girona, que ha permès tirar endavant el projecte terapèutic «La Buzzy s'emporta el dolor», adreçat als nens i nenes ingressats al servei de Pediatria; o la incorporació d'una cabina de provocació al Servei de Pneunomologia, un equipament que ajuda a diagnosticar les malalties respiratòries relacionades amb la feina i que s'ha instal·lat al Trueta gràcies a una aportació de l'Òptica Salas.

Les donacions rebudes fins ara també han ajudat a decorar l'àrea d'urgències pediàtriques de l'hospital, gràcies a la Fundació Juegaterapia; a adquirir nous escalfabiberons i més equipament sanitari per a l'UCI neonatal, gràcies al Grup Armangué; renovar el material de la sala de jocs de Pediatria, gràcies a Silvarita; o facilitar coixins de cor per a les pacients intervingudes de càncer de mama, gràcies a una particular, Manoli Lozano.