L'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (Acellec), defensa que el nou decret del menjador escolar inclogui la possibilitat que les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPADes del seu punt de vista, que la regulació actual no ho prevegi de manera explícita «és una mancança greu».

L'Acellec agrupa més de seixanta empreses que treballen en el sector del lleure educatiu i sociocultural i, a l'espera que Ensenyament doni a conèixer el text definitiu del futur decret -fins ara, n'ha transcendit un esborrany-, s'ha posicionat a favor de la intervenció de les famílies.

Bona feina els últims anys

Des del seu punt de vista, «és necessari que el futur Decret de Menjadors Escolars reculli de manera explícita i amb una regulació específica» l'opció que les AMPA puguin gestionar i contractar el servei de menjador escolar; cosa que s'hauria d'acordar dintre del Consell Escolar de cada centre. L'Acellec destaca la correció amb què, durant els últims anys, nombroses associacions de pares i mares d'alumnes han dirigit serveis de menjadors. Per això, demana que s'expliciti la possibilitat que ho continuïn fent en la futura regulació, que ha d'actualitzar l'actual, vigent des de 1996.

Pel que fa a l'esborrany del decret, l'associació no n'ha volgut valorar el contingut perquè considera que és un document de treball que no tindrà gaire a veure amb el que s'acabi aprovant finalment.