Quatre infants gironins malalts de càncer participaran aquest estiu a les colònies de l'AECC-Catalunya contra el Càncer a la Vall d'Aran. Cada any, l'entitat organitza campaments per a nens i adolescents malalts, supervivents de càncer o familiars d'afectats en diverses parts de l'Estat mitjançant les seves delegacions provincials.

Un dels més emblemàtics és el que organitza des de Lleida per a nens i nenes i adolescents d'entre 7 a 15 anys que hagin patit la malaltia oncològica, que té lloc entre el 16 al 23 de juliol. A aquestes colònies, de caràcter gratuït, hi participen 100 nens procedents de tot l'Estat que poden gaudir d'activitats com al ràfting, piscina, teatre, pintura, nits musicals, hípica, excursions per la muntanya o gimcanes.

Les colònies gratuïtes d'estiu de l'AECC tenen com a objectius afavorir la comunicació amb altres nens, nenes i adolescents; promoure hàbits de vida saludables; facilitar l'expressió d'emocions i sentiments positius i negatius; aprendre nous coneixements; millorar l'autoestima; contribuir que siguin més autònomos i independents; fomentar valors de tolerància, amistat i respecte; estimular les seves habilitats i respectar la natura alhora que en gaudeixen.