L'alcalde de Santa Pau, Josep Companys (UpSP-ERC) ha anunciat que segons els darrers contactes mantinguts amb el Departament de Territori i Sostenibilitat la licitació del camí que ha de connectar el barri de Ca la Guapa amb la Fageda d'en Jordà tindrà lloc el proper octubre. Companys ha explicat que hi ha hagut un retard en la redacció del projecte respecte a la previsió inicial. Un cop el projecte estigui fet, els diferents agents del territori vinculats al turisme l'analitzaran.

Això no obstant, s'ha mostrat optimista en la finalització de la tramitació administrativa del camí per la tardor. Segons ell, les obres

Es tracta d'un camí valorat en 800.000 euros i que servirà per absorbir el trànsit de turistes a peu que provinents dels aparcaments del barri de Ca la Guapa pugen pel voral de la carretera pels ponts de la tardor, quan el bosc de la Fageda rep la màxima afluència de visitants.

En diverses ocasions l'Ajuntament Companys ha indicat que el camí serà un pas en la consecució d'una ruta apta per a caminants i ciclistes que connecti Olot amb Santa Pau.

De moment, han acabat el camí que connecta l'aparcament del volcà de Santa Margarida amb el nucli urbà. El tram entre Ca la Guapa i la Fageda és d'uns tres quilòmetres, i el del volcà de Santa Margarida al nucli urba d'uns tres més. La connexió amb Olot podria representar una ruta de 12 quilòmetres aproximadament d'una gran riquesa paisagística. La idea és que es convertís en una atracció turística en si mateixa.

El camí entre Olot i Santa Pau passa pels prats del Tria i de Sant Cristòfol de les Fonts. Es tracta d'una zona intermèdia entre els aiguamolls de la Moixina i el bosc de la Fageda. Conté una important riquesa paisatgística amb vistes als Pirineus, a la muntanya del Puigmal, la muntanya de Borrut i al massís del Far, a la zona del Cabreres.