Rosalia Casas va fer, dimecres, la seva rutina de la majoria de dies. Va sortir de casa amb la cadira de rodes que utilitza des de fa 7 anys, pels problemes que pateix als malucs i a l'esquena, i va dirigir-se amb la seva cuidadora cap al monestir de Santa Maria de Ripoll, per la missa de quarts de 8 del vespre. Viu precisament al carrer del monestir, al barri vell, molt a prop del complex monàstic.

Un cop allà va deixar la cadira a l'espai de la portalada. Per accedir a dins de la nau principal ha de fer-ho amb unes crosses, perquè el recinte no està adaptat per a persones amb poca mobilitat. La diferència respecte a la resta de dies és que aquesta vegada, quan va acabar-se l'ofici, la cadira ja no hi era. Preguntant a la gent que hi havia a la plaça Abat Oliba, algú li va comentar que havien vist una parella que marxava amb una cadira de rodes. El rector es va oferir a portar-la amb cotxe fins a casa, però la Rosalia disposa d'una altra cadira, amb menys prestacions que la robada, que ara li serveix per desplaçar-se. Ella té poques esperances de recuperar la cadira i afirma, amb un somriure de circumstàncies, que «vés a saber on para, segurament ja se l'han tornat a vendre». Ja s'ha fet a la idea de comprar-ne una altra.

El seu fill, Joan Capdevila, de seguida va denunciar el robatori a les xarxes socials. També han presentat una denúncia als mossos. En tot cas, en Joan va explicar que en alguna ocasió havien demanat «que habilitessin accessos per poder entrar al Monestir amb la cadira», però que no se n'han sortit. Quan hi ha una celebració familiar religiosa, fills i nets ajuden a la Rosalia carregant la cadira perquè pugui entrar al monestir. Rosalia Casas és la matriarca d'una àmplia i coneguda família ripollesa, amb fills i nets implicats en la vida social del poble i del país. Entre aquests, Marta Pascal, actual coordinadora general del PDeCAT.