Vuit menors d'entre 12 i 14 anys han hagut de ser atesos pels serveis sanitaris del 061 aquesta matinada a causa d'una intoxicació etílica massiva durant les revetlles d'Establiments. Cap dels casos registrats ha resultat de gravetat, encara que cinc dels adolescents van haver de ser traslladats a l'hospital de Son Espasses.

El fet de tractar-se de nens de tan primerenca edat, entre els 12 i 14 anys, que han resultat perjudicats pel consum d'alcohol en les populars festes de Sant Jaume ha causat una gran alarma social entre els veïns d'Establiments i els cercles pròxims i familiars dels menors.

Els serveis mèdics del 061 es van veure obligats a actuar aquesta matinada en rebre l'avís d'una intoxicació etílica massiva entre menors. Una ambulància de suport vital bàsic va haver de mobilitzar avui sobre dos quarts del matí i anar a Establiments, on es celebraven les revetlles. El personal sanitari va prestar assistència 'in situ' a vuit nens amb edats compreses entre els 12 i els 14 anys, que es trobaven molt afectats sota els efectes de les begudes alcohòliques. Cinc d'ells van haver de ser traslladats a l'hospital de Son Espases per rebre tractament i poc després, un cop recuperats, van ser donats d'alta.

A més, el 061 també va ser mobilitzat per diverses agressions i baralles a la mateixa zona. Cap de les baralles va ser greu i no hi va haver de lamentar ferits de gravetat ni tampoc es van produir detencions.

La Policia Local de Palma també va estar patrullant pel nucli d'Establiments i realitzarà un informe intern policial sobre els fets ocorreguts la passada matinada durant les revetlles de Sant Jaume. Fonts policials han confirmat avui que no tenien constància que cap nen intoxicat per l'alcohol hagués quedat ingressat a l'hospital i tampoc que hi hagués hagut detencions per les baralles ocorregudes ahir.