Girona és la segona província amb més reseves en establiments de turisme rural aquest juliol, mentre que al juny va ser la tercera de tot l'Estat, segons informa la central de reserves Clubrural.

A Catalunya, només Barcelona supera Girona i aquesta té el doble de reserves que Tarragona i gairebé el triple que Lleida.

El juliol, Girona s'emporta un 5% de les reserves de turisme rural, mentre que la suma de les de Barcelona, Tarragona i Lleida no arriba al 10%. Respecte a la resta de territoris de l'Estat, amb una demanda del 12%, les comarques gironines només van ser superades per les capitals, Barcelona i Madrid (amb un 16% i un 13%, respectivament).

Municipis gironins

Les dades provenen del portal centrat en la promoció de turisme rural a Espanya, Clubrural.comClubrural.comL'espai web gestiona informació sobre 624 hotels i cases rurals a Girona i més de 13.000 a tot l'Estat.

Els municipis més atractius de la demarcació són la Vall de Bianya, Sant Feliu de Buixalleu i Cornellà del Terri. Seguits dels tres municipis que reben més visites, es troben Riudarenes, Aiguaviva, Pals, Sant Joan Les Fonts, Vilaür, Porqueres, Sils i Castelló d'Empúries. A la resta de Catalunya, els municipis més visitats del sector són: Sagas, Dosrius i Olerdola (a Barcelona); Riudecanyes, Deltebre i Vinyols i Els Arcs (a Tarragona); i Ponts, Lladurs i Foralada (a Lleida).

Les dades d'ocupació pel que fa al turisme rural presenten senyals positius també a l'àmbit català, segons informava el mateix portal de reserves. Catalunya es converteix el mes de juliol en la comunitat més atractiva per fer turisme rural de tot l'Estat, tot acumulant un 18% de demanda, cinc punts per sobre que Astúries i Andalusia, que ocupen la segona posició amb un 13%. Aquestes xifres representen un increment respecte al mateix mes de l'any passat, que es trobaven al 14% i per sota d'Astúries.