Uns 750 gironins volen ser en un futur membres del cos dels Mossos d´Esquadra Així ho han decidit aquest nombre d'aspirants que ha presentat la seva instància i que representen prop del 14% de les sol·licituds totals. El portaveu dels Mossos d´Esquadra, l´inspector Albert Oliva, es mostra molt satisfet de les xifres.

Poques hores abans d´acabar el termini per presentar la sol·licitud a les oposicions a mossos d´esquadra, s´han recollit «8.300 instàncies per una convocatòria de 500 places», diu Oliva. Per tant, ara hi ha uns 750 gironins inscrits, però podrien ser més si avui que acaba el termini -a les 12 de la nit- se n´hi presenten més.

Des del cos policial, l´inspector assegura que «és una satisfacció que la gent tingui la intenció d´incorporar-se al nostre cos». I assegura que un «98% de les instàncies que s´han presentat s´ham tramitat de forma telemàtica». De moment hi ha la xifra de 8.300 sol·licituds però assegura que només en els darrers dos dies hi ha hagut unes «900 peticions diàries».

Pel que fa al perfil de les persones que s´ha interessat per formar part d´aquest cos policial, que no havia convocat oposicions des de l´any 2012, cal destacar que hi ha aproximadament, diu el portaveu dels Mossos, un 70% d´homes i un 30% de dones. I destaca que el cos policial compta amb «una presència de dones d´entre un 22-23% en l´actualitat».

Pel que fa a l´edat dels futurs agents, la mitjana és d´entre els 26 als 29 anys. Tot i que a Girona per exemple, com que ara en aquestes oposicions el límit d´edat és entre els 18 fins al límit de l´edat de jubilació forçosa, hi ha persones d´entre «els 40 i 50 anys i també gent de més de 50 anys». Un fet que diu l´inspector que no ha de dificultar el seu ingrés al cos de si es compta amb els requisits i valors necessaris.

Finalment, Albert Oliva anima la gent que té dubtes a presentar-se a les oposicións i assegura que el que fa atractiu aquest cos policial és que «és un cos relativament jove» i «la gent es pot promocionar i especialitzar-se».

També destaca que en l´actualitat «quan el cos té menys efectius perquè n´ha perdut 400 des del 2012, és el moment en què la ciutadania dona un 7,3 de puntuació» i que és la segona institució més valorada després d´Universitats, segons els resultats de l´últim Baròmetre 2017 del CEO