Els programes d'inserció laboral de les entitats socials que formen el Clúster Èxita les comarques de Girona, en col·laboració amb 110 empreses. Dintre d'aquestes iniciatives, ara, 9 usuaris de la Fundació Astrid 21.

Aquesta ha estat la culminació d'un nou curs formatiu d'operador carni, de 300 hores, adreçat a joves d'entre 18 i 35 anys. Quinze dels 19 alumnes que hi van participar van fer pràctiques de sis mesos a Friselva, 13 es van diplomar i 9 han acabat contractats per l'empresa. La formació ha anat a càrrec de la Fundació Astrid 21 i ha consistit, fonamentalment, a ensenyar tasques pròpies de la indústria càrnia com ara desfer el porc. Els destinataris del curs eren noies i nois amb ganes de trobar una feina estable, tal com va assenyalar des del Clúster Èxit.

La seva presidenta, Núria Martínez, va destacar tant «l'èxit d'aquesta formació, que ha facilitat incorporar joves amb risc d'exclusió social al mercat laboral» com el treball realitzat des de la Fundació Astrid 21.

Feina per a 745 persones

El Clúster Èxit és una associació integrada per nou entitats de l'àmbit de l'economia social i el treball amb suport sense ànim de lucre de les comarques de Girona, que donen feina a 754 persones pertanyents a col·lectius especialment vulnerables -amb discapacitat intel·lectual, física, malaltia mental, síndrome de down i risc d'exclusió social- i atenen més de 3.000 usuaris.

Pel que fa a la formació, s'emmarca en els Punts formatius Incorpora Girona, pertanyents al programa del mateix nom de la Fundació Bancària la Caixa amb el qual el Clúster Èxit participa com a entitat social especialitzada en inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i especials dificultats. L'objectiu del programa és facilitar la inserció laboral d'aquestes persones, i oferir a les empreses la possibilitat d'acollir-se a la Responsabilitat Social Corporativa a través de la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i risc d'exclusió social.