«A nosaltres ens afectarà com a tothom, però és una obra que s'està fent i convé que es faci, no ens hi podem oposar». Aquesta és l'opinió del propietari del restaurant Mas Casilda de Bescanó, Joan Siurana, que, juntament amb la resta d'usuaris de la «carretera de la vergonya» (N-141e), veurà talls nocturns en el servei per les obres a la Pilastra, a partir del 18 de setembre i durant dos mesos.

L'ampliació del tram, que han de fer servir per millorar la xarxa viària, afectarà especialment els veïns i restauradors de la zona que hagin de circular entre les 10 de la nit i les 6 de la matinada, quan la carretera es tallaria completament, exceptuant la nit de divendres i dissabte.

«A nosaltres no ens afectarà gaire perquè els dies que tenim obert a la nit és el divendres i el dissabte, i aquests dies ja estarà obert. El que si ens pot afectar és el boca a orella, que la gent digui que la carretera estarà tallada», va explicar ahir la propietària del restaurant la Barca, Carme Ortiz.

Uns dels usuaris que més es veuen afectats, i que hauran d'optar per rutes alternatives (com l'AP-7, la C-25, la C-63), són els qui hagin d'agafar la variant a la nit, com la Divina Gafarot, una treballadora de Bescanó. «A mi, com a treballadora, m'afectarà perquè treballo a les nits i ara hauré de donar un bona volta», va dir.

El cap de Protecció Civil del municipi, Joan Cáceres, va considerar que la decisió de tancar la carretera a la nit és la més positiva de totes «per la quantitat de cotxes que passen a la nit és la millor opció, durant el dia passen molts més cotxes i si s'hagués de tallar durant el dia seria un caos». Cáceres també va apuntar les millores que pot suposar l'obra: «Si fan la carretera bona i, tot com cal, ens estalviarem unes corbes que fa molts anys que hauríem d'haver arreglat».

Però, no totes les opinions són positives. Pel portaveu de la Plataforma Carretera de la Vergonya, Jordi Planagumà, «aquestes obres són un pedaç del que s'havia de fer, el que calia fer és la variant de Bescanó. Això és una millora, però no és el projecte de carretera que necessitem». Va trobar positiu que les obres es facin a la nit, però va advertir de possibles urgències, «s'ha de veure si es podrà passar o no, per la resta, ens hem d'acostumar que quan hi ha obres hi ha molèsties i és perquè al final tinguem una carretera millor».