L'Ajuntament de Camprodon ha instal·lat durant el mes de juliol un nou aparell desfibril·lador extern automàtic (DEA) a la via pública de Beget, nucli que forma part del seu terme municipal. El principal objectiu és que qualsevol persona pugui fer-ne ús ràpidament en cas de trobar-se davant una aturada cardíaca.

Aquest nou equip se suma als tres dispositius DEA que es troben a Camprodon i també al dispositiu mòbil situat al vehicle de Vigilància Municipal. El recent aparell instal·lat ha estat cedit per l'Associació per a la Prevenció i Ajuda als Malalts Cardiovasculars i Familiars del Ripollès. El desfibril·lador extern automàtic és lleuger i fàcil d'utilitzar perquè tothom pugui fer les maniobres de reanimació necessàries sense una formació prèvia.

Un cop connectat, l'aparell proporciona unes instruccions sonores, alhora que avalua les constants vitals sense provocar una descàrrega elèctrica si aquesta no és necessària. Núria Mas, regidora de Salut, argumenta que «aquests aparells poden ser crucials per salvar vides perquè, en cas d'una aturada cardíaca, els primers minuts són cabdals perquè el cor torni a funcionar».