L'Escola de Dansa Studio X Funky va fer entrega d'un xec per valor de 7.000 a l'Institut Català d'Oncologia (ICO) de Girona. L'escola va estrenar el cap de setmana de l'u i dos de juliol el musical benèfic 1777 La Isla al Teatre Municipal de Girona a favor de l'ICO. Els diners recaptats, 7.000 euros en total, els van donar íntegrament a l'institut i serviran per renovar el material assistencial de l'àrea de l'Hospital de Dia i Hospitalització de l'ICO de Girona.

L'acte d'entrega es va celebrar ahir a l'Ajuntament de Girona amb la presència del Regidor Cooperació, Cristóbal Sánchez, el director assistencial de l'ICO Girona, David Gallardo, i la directora de l'Escola de Dansa Studio X Funky, Bea Simón.

No és la primera vegada que l'Escola de Dansa Studio X Funky realitza actes benèfics per recollir fons per a causes solidàries. L'any passat ja va fer una donació a l'ICO Girona, fa un parell d'anys la va fer a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat per a la investigació del càncer infantil i també ha realitzat altres donacions a Càritas Girona, Oncolliga Girona, Besalú Solidari o Oncolliga Fornells entre d'altres.

Institut Català d'Oncologia

L'Institut Català d'Oncologia de Girona, situat a l'Hospital Doctor Josep Trueta, és un centre públic que es dedica exclusivament al càncer. Creat el 1995, s'hi tracten tot tipus de tumors i s'hi fa recerca, prevenció i formació. Amb més de 1.000 professionals altament especialitzats, actualment format per quatre centres arreu de Catalunya, és la institució de referència en oncologia per a prop del 50% de la població adulta de Catalunya. A més d'un hospital, l'ICO és també un centre docent i de recerca. L'activitat de l'Institut Català d'Oncologia s'orienta en la cura del pacient i dels seus familiars durant la malaltia. Treballen des de la prevenció fins a les cures pal·liatives, passant pel diagnòstic i el tractament. Finalment, ofereixen serveis de suport psicològic, treball social, nutrició i educació pels pacients i familiars.