El cap de setmana amb més vols a l'Aeroport Girona-Costa Brava, el 29-J, començava ahir amb una trentena de connexions aèries que sortien de Viloví d'Onyar. En total, vuitanta operacions programades entre enlairaments i aterratges. Vols amb destinació i origen a Itàlia, Irlanda, Bèlgica, França o Belgrad indicaven, per molts, l'inici de les vacances.

No hi havia aglomeracions a la zona de check-in ni tampoc cues per passar el control de seguretat. Res indicava que les connexions d'ahir i avui suposen un total de 14.000 seients. Les dades conviden a l'optimisme, sobretot si recordem que aquest any hi ha quatre companyies actives més que l'estiu de l'any passat. Segons les previsions d'Aena, l'empresa encarregada de la gestió de l'aeroport, Girona va tancar el primer trimestre amb un benefici de ??,? milions d'euros, un ???? més que el mateix període de ????. L'objectiu d'Aena és superar els ?.???.??? passatgers que es van registrar l'any passat.

Dissabte, la majoria de vols els oferia la companyia baix cost Ryanair. Diumenge seguirà la mateixa dinàmica. A l'equació, però, s'hi han sumat les companyies Transavia i Jet2, CityJet i Pobeda Airlines, entre d'altres.

Noves rutes aèries

Aena assenyala els dilluns i els divendres com a dies d'activitat forta. Són jornades on es veu l'activitat d'altres companyies, com Jet?.com, empresa que ha vist en l'aeroport de Girona una destinació idònia pels turistes britànics a la recerca de sol, platja i gastronomia. Jet?.com ofereix més de 50 connexions aèries, entre les quals s'inclou, des del ?? de maig de ????, Girona. En els inicis operava a l'aeroport set vols setmanals que unien la província amb Manchester, Newcastle i Glasgow. Actualment, als de l'any passat s'hi sumen Edimburg, Leeds, East Midlands, Belfast, Birmingham i Londres-Standsted i programa ?? vols setmanals. L'oferta de seients a la venda s'ha disparat un ????.

Recomanacions d'Aena

Actualment l'Aeroport Girona-Costa Brava ofereix 49 destinacions arreu de 18 països: Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Holanda, Escòcia, Eslovàquia, Estònia, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Malta, Marroc, Polònia, Romania, Rússia i República Txeca. Des d'Aena recorden que en cas de cancel·lació, retard o embarcament denegat, els passatgers tenen dret a rebre assistència, és a dir, menjar, beguda, allotjament (si és necessari) i transport cap a l'allotjament si els hi és denegat l'embarcament o el vol es cancel·la sense prèvia notificació. Tanmateix en cas de cancel·lació de l'embarcament els passatgers tenen dret a escollir un transport alternatiu i rebre el reemborsament del preu del bitllet. Finalment, Aena recomana consultar amb la companyia aèria les limitacions concretes del nombre de maletes que es poden portar i el pes màxim que apliquen per l'equipatge de mà.